zondag 30 juni 2013

Een dagje naaien voor dochterlief

Gisteren begonnen aan een broek voor Fei. Begon nog al laat (9 uur?) dus vandaag laatste lootje.
Het is een linnen broek geworden die ik zelf heb getekend. Afgewerkt met een band over de zijnaden en koord met een koordstopper aan de onderkant. Fei heeft nog een turqoise t-shirt dus dat combineert lekker. De broek komt net over de knie heen.






Daarna een broekrokje uit een Knip van 2003. Was al geknipt (een jaar geleden of zo iets:-) dus was even afwachten of ze hem nog zou passen, maar gelukkig, hij past.


Daarna een leuke set. T-shirt is van de Ottobre van dit jaar en het broekrokje is hetzelfde als het streepje hierboven.




vrijdag 28 juni 2013

Een lekker t-shirt

Ik had mijn kleding al klaargelegd voor morgen maar had eigenlijk geen zin in het blousje wat ik had klaar gelegd, maar iets anders had ik eigenlijk ook geen zin in. Snel naar de kast gerend, lapje gepakt, patroon wat ik dit seizoen al vaker heb gemaakt er bij gepakt en in de reclames van de televisie van vanavond een shirt genaaid. Lekker makkelijk model, zit erg lekker, en is dus snel klaar. Misschien morgen nog een foto als ik het shirt aan heb.

Nieuwe omslagdoek

Ik ben er helemaal uit. Dit is de volgende omslagdoek die ik ga haken:


Ik denk dat het qua kleuren het mooiste is om hem van dit garen te maken:




Het eerste garen heb ik al klaarliggen. Na het weekend (eerst nog een tas haken) ga ik aan de eerste beginnen. 

donderdag 27 juni 2013

Omslagdoek van Phildar garen

Vandaag weer een nieuwe omslagdoek afgerond. Dit keer van een garen wat ik niet zo vaak gebruik, Phildar. Net iets dunner dan wat ik vaak gebruik, maar wel fijn, zacht en soepel. Dit keer op verzoek met franjes. Op naar de volgende. Hieronder alvast een glimp wat ik wil gaan maken, maar ik heb er nog geen bestelling voor, dus misschien houd ik hem wel zelf:-)))).




Deze omslagdoek heb ik hier gevonden.

maandag 17 juni 2013

3 dingen tegelijk klaar

Al even niets laten zien. Was met drie dingen tegelijk bezig en nu waren ze dus alle drie tegelijk klaar. Heb een tas voor iemand gehaakt, een omslagdoek gehaakt en een broek genaaid voor iemand anders. Lijkt een hele gewone simpele broek, maar is net wat anders. Is voor iemand die altijd in een rolstoel zit en daardoor een figuur heeft gekregen en daardoor geen confectie meer past.

 
De tas is gehaakt van Zpagetti garen. Zelf modelletje bedacht.
Laatst kreeg ik knopen van iemand die dacht dat ik daar nog wel iets leuks mee kon doen. Daarna bestelde ze een tas bij mij. Leuk de knoop er op gedaan!

 
Een standaard omslagdoek. Lekker ruim, lekker warm, met een mooi randje er omheen.

 
En dan de broek met extra ruimte op het bovenlichaam en wel smallere benen.
Het patroon heb ik zelf getekend.

donderdag 6 juni 2013

Twee memoborden

Het was al weer even geleden maar ik heb in opdracht twee memoborden gemaakt. De stof heb ik gekregen, verdere opdracht was 1 in combinatie met paar en 1 in combinatie met wit.

Dit heb ik er van gemaakt:




woensdag 5 juni 2013

Nieuwe quilt

Vandaag begonnen aan een nieuwe quilt. Ik maak hem 50 x 35 cm en daar omheen dan nog een rand. Denk ik:-). Gebaseerd op de Quilt Celine.

Ik heb al een indeling gemaakt hoe ik hem wil hebben, heb al stofjes uitgezocht en het eerste stukje geborduurd:














zondag 2 juni 2013

Popcorn granny

Popcorn granny's is de naam van deze vierkantjes. Nieuw voor mij. Nu natuurlijk de grote vraag wat ik ervan zal gaan maken. Tas? Kussen? Onderzetters? Nog geen idee:-).