zaterdag 29 november 2014

Pannenlappen

Ha, de pannenlappen zijn af! Jaar geleden als eens begonnen met restanten dik katoenen garen aan popcorn-granny's. Vond ze altijd erg leuk, maar ze lagen al een jaar in de kast omdat ik nooit wist wat ik er van ging maken. Tijdje geleden zag ik bij iemand dat ze pannenlapppen had gemaakt van granny's en toen wist ik het. Aan de achterkant, rode badstof (oude handdoek).
Het garen is Drops Paris en Creative Cotton.




vrijdag 28 november 2014

dinsdag 25 november 2014

Een sjaal voor schoonpapa

Alvast voor de Kerst een sjaal voor mijn schoonvader. Hij wandelt elke dag een paar uur en hij fietst ook veel. Dan moet je er natuurlijk wel warmpjes bij zitten.
Daarom een sjaal gehaakt van het garen Rachel. Acryl met wol, dus lekker warm, maar wel makkelijk in het gebruik.



 



Lantaarn voor jarige

Vandaag een lantaarn gemaakt voor een jarige vriendin. Ik vind hem leuk!

zondag 23 november 2014

De dag dat ik dingen afmaak

Vandaag lekker bezig geweest. Eerst maar eens het verstelwerk wat er nog lag afgemaakt. Dan ben ik daar ook maar eens af en de mensen die er op wachten zijn weer blij.

Daarna een omslagdoek afgemaakt die al bijna klaar was. De omslagdoek is voor Samantha en ruil ik met haar tegen vier kaartjes voor de dierentuin! Zij had ze nog over en wij willen wel. Mooi geregeld!




Daarna een shirt voor Fei afgemaakt wat al 2 weken klaar lag voor de afwerking, de zomen.
Ik heb een witte stof gebruikt en die daarna geverfd. Paar keer op het punt gestaan om het shirt in de vuilnisbak te gooien. Het is een gewone, katoenen tricot, maar echt, ongelooflijk, wat een rotstof. Gelukkig is tie nu klaar!



Hierna wilde ik graag een letterbak opfrissen. De letterbak zilver gespoten, houten hartjes wit gemaakt, en stukjes papier op maat gemaakt. Alles gelijmd en klaar! Klein klusje veel plezier. Leuk voor de decemberdagen!

Al jaren heb ik laarzen die ik nooit draag omdat ze niet lekker zaten.
Te hoog. Voel met net Robin Hood, maar dan gaat het meteen weer fout want ze blijven niet zitten. Zakken heel lelijk af.
Ik heb er een stuk afgeknipt en weer afgewerkt. Nu kan ik ze weer lekker aan!



Zo, dat was een nuttige middag!





zondag 16 november 2014

Gezellig kaarsje branden

Afgelopen vrijdag zag ik bij de Marskramer hele leuke waxinelichthouders. Een turquoise gekleurd potje (jampotje, groentepotje?) met hierin sterretjes. 6 euro per stuk.
Ik wist meteen dat me dat ook wel zou gaan lukken. 3 potten uit de kast gehaald (ik heb altijd wel lege potten staan), de gesso (een witte, matte primer), 3 kleurstoffen uit de koelkast, 3 sponzen uit het gootsteenkastje en bij de Marskramer hadden ze voor 1 euro ook nog een velletje met sterretjes stickers.
 
Vervolgens de stickers geplakt, de gesso gemengd met de kleurstoffen en op het potje gesponsd. Daarna nog 2 keer en vandaag de sterretjes er weer afgehaald.
Zijn ze niet enig?
 

 
 

vrijdag 14 november 2014

Shirt voor Fei

Nog eens een keertje een top afgerond voor Fei. Ze is er erg blij mee.


woensdag 12 november 2014

Nieuwe winterjas, o nee, toch geen nieuwe jas

Ben al meerdere dagen bezig geweest met mijn nieuwe winterjas. Zo'n mooi model, maar wel heel veel werk en moeilijk van te voren op te meten om te kijken welke maat ik moest nemen........

Je voelt hem al aankomen. Ik pas de jas wel, maar mijn armen moet ik dan even afschroeven. Ik kom er gewoon niet in met mijn armen. Met geen mogelijkheid.
Hij is bijna klaar, maar ik werk hem nu niet af. Ik kijk wel of ik hem ooit nog ga passen als ik veel afval. We zullen zien, nu maar snel naar zolder brengen.

Het is een patroon uit de Knip, februari 2008.


dinsdag 11 november 2014

Slip oftewel de onderbroek:-)

Zeker 10 jaar geleden heb ik eens tijdens een workshop een slip genaaid. Daarna nooit meer. Nu zag ik van de week ergens een foto van een slip van iemand en toen kreeg ik de geest. Dat wilde ik ook wel weer.
Eerst een patroon opgezocht in de Ottobre 2009/5. Vervolgens deze slip gemaakt van een effen, katoenen, witte stof. Dat was het proefmodel. Helaas was de voorkant te laag en de achterkant te hoog. Meteen het patroon aangepast en toen dit exemplaar genaaid van een zachte, licht grijze tricot. Eigenlijk wilde ik afwerken met picot elastiek, maar dat kan ik hier echt niet kopen en dit omvouwelastiek had ik toch nog liggen. Toen nog een bloemetje er op met een knoopje, dan zie ik tenminste wat de voorkant is, als het nog erg schemerig is bij het aankleden.
Ik ben alleen nog niet tevreden over het naadje aan het kruis aan de voorkant. Volgens de Ottobre moet ik de slip in elkaar kunnen zetten op zo'n manier dat je geen naadje ziet, maar hoe ik ook vouw, keer en moeilijk doe, dat lukt dus niet.


zaterdag 8 november 2014

Kerstpotten

Mijn ouders zijn a.s. maandag 47 jaar getrouwd. Dus een cadeautje!

Lege potten, gesponst met gesso. Vervolgens kleine kerstfiguurtjes in geplakt. Een vingerlampje geplakt in het deksel. Lint om de pot en klaar.




dinsdag 4 november 2014

Een nieuw nichtje, een nieuwe onderzetter

Een tijdje geleden gaf ik mijn vader met Kerst onderzetters gemaakt van Scrabblesteentjes. Nu is er een nichtje geboren en zij heet Wende. Ik heb nu weer een extra onderzetter gemaakt.