vrijdag 28 oktober 2016

La Maison Victor, patroonoverzicht nr. 6 - 2016

Vandaag het nieuwe nummer binnengekregen van La Maison Victor en zoals altijd een patroonoverzicht gemaakt.






Aaron vest


Finn jas



Florence jurk


Freya jurk


Gaelle rok


Helen jas


Juliette blouse


Lola jurk


Max broek


Mia trui


Nina cardigan


Pia jurk


Ron cardigan


Stella top


Tinus trui

donderdag 27 oktober 2016

Memobord

Al een hele tijd niet gedaan, maar wat is het toch leuk werk! Een memobord voor een a.s. moeder Gemaakt in de kleuren en het motief van het kamertje.

Lapje stof van de markt, band van Kleurenmix en een canvas van de Action. Splitpennen had ik eerder al gekocht en geen idee meer waar. Als vulling zit er wasemkapfilter in.



woensdag 26 oktober 2016

Paar kleine klusjes

Een paar kleine klusjes gedaan. Twee tasjes en een slip.

Omdat ik nog al ben afgevallen worden mijn kleren te groot. Inclusief slips :-). Moest natuurlijk wel een nieuw patroon maken en proberen. Daarom van een oude tuniek een slip geknipt en proefgenaaid. Ben er blij mee. Moet nog wel een klein stukje aangepast worden, maar in grote lijnen tevreden.
Het is een zelfgetekend patroon op de manier zoals ik een paar jaar geleden leerde op een Clubdag van Vereniging Sancho.





Tussendoor heb ik nog twee tasjes genaaid. Eentje als ruilmiddel voor kerstballen en eentje als ruilmiddel voor een tasje. Ik ga dus een tasje ruilen voor een tasje en wel op de Clubdag van Vereniging Sancho over een dag of 10.  Voor iedere deelnemer is er een zelfgemaakt tasje gemaakt door de clubleden. "Sancho goes green"!
Qua patroon heb ik gewoon een rechthoek genomen, gevoerd en handvatten toegevoegd.





maandag 10 oktober 2016

Overheerlijke viskoekjes

Omdat Fei graag extra lekkere dingen mee naar school neemt om te lunchen (geen standaard brood met kaas-type, zullen we maar zeggen :-) ) vandaag maar weer eens een lekker lunchhapje gemaakt. 

Van de week kreeg ik het nieuwe boek binnen van Pauline Weuring. Fantastisch kookboek met heel veel recepten die ik graag ga maken. Vandaag dus de viskoekjes met een pittige dip. 



Nu kan ik moeilijk het hele recept hier neertikken, want geloof nooit dat dat zo mag. Ik kan je wel vertellen dat er kabeljauw inzit, eiwit, havermout, peper, zout, knoflook, rode peper, citroen en rode ui. 

Als je het zelf ook wilt proeven, zal je of het boek moeten kopen of bij mij komen eten :-).







dinsdag 4 oktober 2016

Burda 7828

Vandaag een Burda 7828 afgerond. Hij lag er eerlijk gezegd al een jaar, maar ik maakte hem nooit af omdat hij bij de eerste pasbeurt niet paste. Dacht er ooit een t-shirt voor mijn zoon van te knippen. Uiteindelijk vandaag dus toch afgemaakt! Ik ben er blij mee. Ideaal jurkje voor nu en straks met panty en vestje ook voor de winter geschikt.









Gevulde courgette met ratatouille van champignons

Vandaag het winnende recept gekookt van de vorige aflevering van "Over smaak valt te twisten". Ik eet wel vaker vegetarisch maar zo lekker was het nog niet vaak.

Ik hoop morgen of overmorgen de link te ontvangen waar mensen kunnen stemmen wie het recept het mooist nagemaakt heeft.

Ik had het niet verwacht, maar het was echt super!!!

Voor het eerst parelgierst gegeten. Had er zo'n viezig idee bij, maar dat bleek onterecht. Gelukkig maar:-). Voor de liefhebber heb ik het HelloFresh recept toegevoegd.

Het enige wat ik heb veranderd, is dat ik zachte geitenkaas toegevoegd heb. Wij aten dit met drie personen en de geraspte geitenkaas van HelloFresh was maar voor twee personen. De geraspte kaas zit nu bij de parelgierst en de bij de courgettetaartjes de zachte geitenkaas.

Zo zag het er vanavond bij ons uit:


Het recept:





zondag 2 oktober 2016

Bloemige Raven

In de laatste La Maison Victor stond het patroon Raven. Ik maakte deze jurk al in het koningsblauw.
Vandaag in een fleurig bloemenpatroon. Stukje korter want de stof was niet langer :-).

Ik vind hem zelf leuk maar kan hem vrees ik niet aan naar mijn werk. Meer voor een privé- uitstapje.

Maar hij is in ieder geval vrolijk!







Naanbrood - plaatbrood

Dit is echt mijn favoriete brood!!! Zo ontzettend lekker in combinatie met zo ongeveer alles wat je kan bedenken. Vandaag maakte ik er goulash bij. Vaak eten we het ook bij curry, maar kan ook bij reepjes vlees met saus. etc. etc.

Het grote voordeel is, dat je bijna niets nodig hebt!!!

Voor drie behoorlijke broodjes voor bij de maaltijd:
2 theelepels bakpoeder
200 gram speltbloem (of een ander bloem als dat je voorkeur heeft)
150 gram volle yoghurt

Van deze drie dingen maak ik een deeg. Lekker kneden en vervolgens half uurtje laten staan. Dan laat het zich makkelijker uitrollen.
Ik verdeel het in drieën en rol het vervolgens uit.

Daarna strooi ik kruiden over de bovenkant van het brood. Ik gebruik dan dezelfde kruiden als die ik in het eten heb gebruikt. Vandaag dus peper, zout en picadillo. Na het strooien over het brood, er even op drukken, dan blijft het goed plakken.

Ik heb een grillpan, maar het kan ook op een grill-plaat. Soms gebruik ik een beetje vet. Vandaag toevallig kokosolie, maar heel weinig!

Ik maak ze ook wel eens van te voren en dan kan je ze heel goed opwarmen in een broodrooster of tosti-ijzer.

Eet smakelijk!!!