Bij Vereniging Sancho zijn we bezig met een swap. We ruilen dus een cadeautje wat je zelf hebt gemaakt.
Ik ben klaar maar mag het hier nog niet laten zien. Dat mag pas als de ontvanger het heeft gekregen!
Maar ik mag wel een klein stukje laten zien. Hopelijk snel meer!
woensdag 21 februari 2018
zaterdag 3 februari 2018
Marrokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met ei en sla
Dit vind ik zo'n lekker gerecht. Heb aantal varianten geprobeerd en uiteindelijk is dit mijn variant geworden.
Vind het zo'n hartverwarmend, makkelijk gerecht. Troostvoedsel.
Dit zijn de ingredienten voor 3 personen
Nodig voor de balletjes:
500 gram half om half gehakt
1 ei
3 theelepels Ras el Hanout (ik heb altijd die van Jonnie Boer)
1 theelepel kurkuma
zout
1 snuf cayenne peper
wat paneermeel of amandelmeel (ik gebruik dit altijd vanwege de koolhydraten)
Nodig voor de saus
2 flinke uien in halve ringen gesneden
3 teentjes gesnipperde knoflook
3 eieren
2 theelepels kurkuma
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 pak tomatensaus (passata)
Overig:
olijfolie
Maak van alle ingredienten van de balletjes, de balletjes. Ik haal uit 500 mg, 18 balletjes.
Bak in de olijfolie de balletjes, de uien en de knoflook. Voeg de kurkuma toe.
Even lekker aanbakken.
Doe er dan de tomatenblokjes en de tomatensaus bij. Even voorzichtig door elkaar mengen.
Maak dan 3 kuiltjes in de saus. Laat daar heel voorzichtig de eieren in lopen.
Laat dit 15 minuten op staan. Lekker pruttelen.
Ik heb het dit keer geserveerd met Turks brood en sla. Een lekkere combinatie. Ik maak er ook wel eens naanbrood bij. Ook erg lekker.
Vind het zo'n hartverwarmend, makkelijk gerecht. Troostvoedsel.
Dit zijn de ingredienten voor 3 personen
Nodig voor de balletjes:
500 gram half om half gehakt
1 ei
3 theelepels Ras el Hanout (ik heb altijd die van Jonnie Boer)
1 theelepel kurkuma
zout
1 snuf cayenne peper
wat paneermeel of amandelmeel (ik gebruik dit altijd vanwege de koolhydraten)
Nodig voor de saus
2 flinke uien in halve ringen gesneden
3 teentjes gesnipperde knoflook
3 eieren
2 theelepels kurkuma
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 pak tomatensaus (passata)
Overig:
olijfolie
Maak van alle ingredienten van de balletjes, de balletjes. Ik haal uit 500 mg, 18 balletjes.
Bak in de olijfolie de balletjes, de uien en de knoflook. Voeg de kurkuma toe.
Even lekker aanbakken.
Doe er dan de tomatenblokjes en de tomatensaus bij. Even voorzichtig door elkaar mengen.
Maak dan 3 kuiltjes in de saus. Laat daar heel voorzichtig de eieren in lopen.
Laat dit 15 minuten op staan. Lekker pruttelen.
Ik heb het dit keer geserveerd met Turks brood en sla. Een lekkere combinatie. Ik maak er ook wel eens naanbrood bij. Ook erg lekker.