De ingrediënten kreeg ik van Hello Fresh maar het recept heb ik iets veranderd.
6 kipdijfiletstukken
9 plakjes coppa di parma
1 grote rode ui, in halve ringen gesneden
600 gram sperziebonen
2 tl rozemarijn
3 grote aardappelen
2 teentjes knoflook fijn gesneden
peper en zout.
1. Maak de aardappelen schoon. Snijd ze door de helft in de lengte en in de breedte en vervolgens elk stuk nog in drieën. Strooi er rozemarijn over, peper en in zout. Leg bakpapier in een ovenschaal of braadslee en doe de aardappelen er in. Ongeveer 30 minuten in de oven op ongeveer 200 graden.
2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze 10 minuten.
3. Omwikkel elk stukje kipdijfilet met een plakje coppa di parma. Zet vast met een prikkertje. Snijd de overige drie plakjes in reepjes.
4. Bak de reepjes spek ongeveer 2 minuten. Haal ze uit de pan en leg apart.
5. Bak ongeveer 10 minuten de kiprolletjes. Haal ze uit de pan. Bak de rode ui met de knoflook en wat peper. Bak de sperziebonen kort mee.
6. Leg alles op het bord en de gebakken reepjes spek mogen over de sperziebonen.
Eet smakelijk!
Voor 3 personen:
6 kipdijfiletstukken
9 plakjes coppa di parma
1 grote rode ui
600 gram sperziebonen
2 tl rozemarijn
3 grote aardappelen
peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten