maandag 28 juni 2010

Topweek

De afgelopen week heel veel genaaid. Ik had er echt weer zin in.

In totaal 9 stuks:-). Wel behoorlijk simpel allemaal maar af en toe ook wel iets lastiger.Eerst maar eens de jurkjes voor FeiXuan. Allebei hetzelfde model en wel Uta van Farbenmix. Staat haar altijd superleuk.Ze heeft ze alle twee al aangehad deze week. De roze met grijze werd slachtoffer van een omgevallen kop koffie en zat helemaal onder. De lime met turqoise kwam onder het bloed door een wondje wat open ging. Maar goed, gelukkig is het er allemaal weer uitgegaan in de was.

Dan een rok voor mezelf. Ziet er supersimpel uit en is het eigenlijk ook wel. Maar juist met dit soort tricot en dan helemaal effen, dan probeer ik altijd wel heel erg netjes te naaien want je ziet alles. Ik heb trouwens vrijwel alles met de naaimachine gedaan. Het model komt uit de Ottobre Women en dan in een niet-rekbare stof. De stof heb ik ooit gekocht voor 2 euro de meter (mooie, blauwe tricot katoen) en heb er nog vier meter van. Dat komt dus mooi uit.Daarna voor mezelf een broekrokje. Ik heb er in het verleden al heel wat gemaakt, maar die zijn nu zo ongeveer wel versleten of te groot, dus een nieuwe. Lekker makkelijk stofje (soort linnen) waar ik heel veel t-shirtjes mee kan combineren. Het patroon komt uit een Knip in 2003.
En dan moeder en dochter. Voor mezelf een gekocht t-shirt en een broekrok zoals hierboven maar dan in tricot. Ik had nog een stukje over en dat werd een shirt voor FeiXuan. Het is het bovenstukje van de Uta. Het rokje kocht ik van de week voor maar € 2,50 bij de H&M. Daar ga ik toch maar zelf niet voor aan de slag.
En toen ging ik een tuniekje naaien voor FeiXuan. Het is dus een nachthemd geworden. Het patroon is van Farbenmix en heet Vicki. Vind het als tuniek echt niet kunnen maar als nachthemd heel mooi.En dan nog iets wat maar niet mooi op de foto komt. Een soort colbertje, getailleerd, van fleece. Uit de Ottobre. Is bedoeld voor de wat koudere avonden voor over een bloot jurkje of zo iets. Hij staat Fei echt heel mooi en ziet er in het echt prachtig uit. Helaas op de foto iets minder.En als laatste een jurkje voor mezelf. Uit de Knip juli 2004.Staat erg leuk. Mooi simpel en toch netjes.

Op naar de volgende kledingstukken!

2 opmerkingen:

  1. Wow, wat een produktie, dat mag je zeker een topweek noemen.
    Leuke dingen allemaal, ben benieuwd wat er nog volgt.

    Fijne dag!
    Mariƫtte

    BeantwoordenVerwijderen