dinsdag 15 maart 2011

Blog verwaarloosd, nieuwe lapjes
Oh, ik heb mijn blog echt verwaarloosd zeg. Ik mis echt heel wat kleding die wel genaaid is. Ik zal foto's gaan maken! Binnenkort meer.

Vandaag heerlijk op pad geweest met zoonlief. Hij moest naar Rotterdam voor een beugel. En wat ligt vlak bij Rotterdam, juist ja, Capelle aan den IJssel en wat zit daar sinds kort, juist ja, De Stoffenkraam. Ik wilde toch ook een keertje daar rondkijken. Leuke stofjes, maar toch niet helemaal wat ik zoek. Gelukkig wel gedeeltelijk geslaagd.De buit:Prachtig lint versierd met bloemen. Ik ga samen met mijn moeder deze week, volgende week een Ariël-jurk naaien en deze bloemen horen er gewoon op. Vorige week al stof gekocht bij de Lapjesschuur en die was maar 50 cent per meter, dus ik mocht mijn dochter wel even verwennen. Het wordt de roze jurk hieronder (jurk B) maar dan dus in wit-turqoise.

Toen de lapjes:
Linksbovenaan, een katoenen stof, beetje stevig, niet te dik. Dit wordt een rokje wat gecombineerd wordt met het lapje rechtsonderaan. Dit is een tricot wat een longsleeve wordt. Het lapje links daarvan, is bijpassende boordstof. Het lapje er boven, dezelfde kleur roze is zomerfleece. Dit wordt een bijpassend vestje. De gevlamde stof is een nieuwe organza voor een wijde blouse waaronder een hemdje komt. De cyclaamroze lap is een tricot waarvan ik nog niet wat wat het wordt.

En dan nog:
Het bovenste lapje is een doorschijnende tricot. Nog geen idee wat het wordt, maar zo leuk. Daaronder een bekende, dunne babyrib. Dit wordt een tuniek. In de kast ligt nog wel een donkerblauwe stof voor een broek, mis ik alleen nog een velours vogeltje.

Ik heb net een trui en broek geknipt voor FeiXuan in donkerpaars, maar weet nog niet hoe ik dat ga combineren. Nu nog een beetje saai. Ook ligt er al een zwarte stretch lap klaar voor een heel ander soort broek voor FeiXuan dan ze normaliter draagt. Maar eens kijken wat daarboven komt.

Binnenkort meer!


1 opmerking:

  1. Oh mén, wat word ik jaloers als ik het zo allemaal lees. Probeer hier gauw weer wat ondersteuning in naailes te krijgen. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen