zondag 5 februari 2012

Omslagdoek voor mezelf

Ik heb dit keer voor mezelf een omslagdoek gehaakt. Ruim een week mee bezig geweest. Het is een zeegroene kleur, maar de camera en de scanner maken er blauw van.


Het is een halve granny square met daarom heen een rand. De rand heb ik uit een haakboekje gehaald van ik denk begin jaren '70, misschien wel jaren '60.
Het garen is van de Stahlsche Wolle. Ik heb het garen gekocht bij mijn buurman en ik vermoed dat het al oud is want op internet vrijwel niet meer te vinden.


De juiste kleur.


De omslagdoek is lekker warm. Wel fijn ook voor de nachtdienst want dan krijg ik het regelmatig zo rond een uurtje of 3 wat frisjes.De volgende bollen zijn al een tijdje in huis, maar die moeten worden gebreid en daar kon ik mezelf nog niet toe zetten. Deze week gaat het wel gebeuren! Voor de verandering wordt dit een omslagdoek:-).6 opmerkingen:

 1. Wat een gaaf garen heb je nog liggen!!! Prachtige kleuren .... ben helemaal jaloers :-)) Kan niet wachten tot mijn garen komt, ik wil een vest breien ..... van gerecyclede zijde :-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke omslagdoek!

  groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk!!! Ik wil voor mijzelf ook een omslagdoek gaan haken. Heb vaak koude schouders.

  Groetjes,
  Zita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dat ook Zita, maar dan vooral in het midden van mijn rug en dan het stuk onder mijn nek. Dat wordt dan akelig koud en stijf. Nu niet meer:-)

  BeantwoordenVerwijderen