vrijdag 15 februari 2013

Nieuwe gang op eerste etage

Vandaag is het laatste klusje gedaan voor de nieuwe gang. Wat zijn we er blij mee!

Helaas heb ik geen foto gemaakt voordat ik begon (in een opwelling het behang er af getrokken:-) maar ik heb nog wel een foto om een idee te geven. Aan de ene kant zie je een stuk oud vinyl van wat er lag, rechts de oudroze kleur die op de muren zat en het zilveren gedeelte omdat er ook veel butsen en beschadigingen in de gipsplaten zaten. De trap naar boven was behoorlijk beschadigd.
Zo zag het er dus zo'n beetje uit:

 
Dat was het. Nu hieronder hoe het nu is. Omdat we in New York op huwelijksreis zijn geweest in 1999 vonden we het wel leuk om daar op terug te komen. Eeuwen geleden plakte we al eens deze stickers op de deuren:
 
En van daaruit kwamen we op andere ideeën. Nu heb ik de deuren mooi wit geschilderd en vond het eigenlijk zonde om daar nieuwe stickers op te plakken dus die stickers zijn niet meer teruggekomen. De muur die je hieronder ziet, was oudroze en erg gebutst. Nog net geen echte gaten, maar wel allemaal witte plekken door het oudroze heen. De trap was een beetje crème, beige, en niet echt fleurig. De muur heb ik dus zelf weer glad gestreken. De trapleuning was bruin oud en nu dus wit.
 

 
 
Hieronder zie je een muur die ook oudroze was en nu dus geel behangen. Op de foto het Empire State Building en zelfs ons hotel van de huwelijksreis staat er op.

 
 
Ook zijn alle deurklinken vervangen. We hebben vier deuren en uiteindelijk drie verschillende klinken waarvan er eentje ook nog kapot was. Nu dus alle vier vervangen en allemaal hetzelfde. Mooi wit, mooi glanzend en strak. Ook zie je hier een stuk nieuwe plint. Sommige onderkanten van de muren waren door onze toenmalige hond mishandeld. Ik kon dit niet meer aanstrijken omdat er echte gaten zaten. Nu dus mooie, zelfgemaakte plinten die alles mooi afdekken.
 

 
 
Hieronder zie je ook een stuk van het nieuwe vinyl. Dat leggen was appeltje, eitje want ik kon het oude vinyl gebruiken als een soort mal. Rondom het trapgat waren allemaal gipsplaten die waren afgebrokkeld. Het zag er niet meer uit. Toen heb ik van mdf latten gemaakt die er mooi overheen vallen en daaronder weer een ander afdeklatje gemaakt en dat allemaal wit gelakt en tot mijn grote verbazing zijn alle beschadigingen nu mooi weggewerkt!4 opmerkingen:

 1. Het ziet er prachtig uit Inge, zoiets moet hier ook nodig gebeuren :-))) Wat heb je zo lekker veel eer van je werk he? :-)))
  Hartelijke groeten,
  Stephanie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt echt eer van je werk Inge, geeft je vast een heerlijk gevoel! Ziet er weer tiptop uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is prachtig geworden. Dat moet je wel een goed gevoel geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank jullie dames! Ik loop er nog elke dag met veel plezier doorheen!

  BeantwoordenVerwijderen