dinsdag 8 oktober 2013

Schilderijtjes, sjaal en omslagdoek


Dit keer een paar verschillende dingen in 1 keer. Afgelopen zaterdag gaf ik een workshop haken en ik wilde natuurlijk graag een paar voorbeeldjes laten zien van wat de dames konden gaan haken.
Het zou so wie so een schilderijtje worden. Hieronder drie mogelijkheden.

Dit eerste schilderijlijstje is gehaakt om een armband heen. Ik heb dit voorbeeld eens op deze site gezien en vond het altijd nog een leuk idee.Ook wilden een paar dames graag granny-squares leren haken. Hier opgespannen op een canvas.Ook dit is een granny, alleen iets kleiner en geplakt op een canvas waaroverheen ik stof heb gespannen.Mijn sjaal van vorige winter was versleten en ik wilde graag iets nieuws. Toen kwam ik het garen Fenna tegen van de Wibra. Wat een prachtig garen en ik wist meteen dat ik hiervan een sjaal wilde.
Meteen begonnen en gisteren was de sjaal klaar.
Denk dat hij erg mooi zal staan op mijn donkergrijze jas.

Op verzoek was ik al een tijdje bezig met een omslagdoek. Normaalgesproken ben ik in weekje wel klaar. Nu ging dat net even anders. Het grote zwarte gedeelte was na twee avonden wel klaar. Maar toen..... Ik geloof dat ik te veel heb nagedacht. Het moest gewoon helemaal perfect en ik moest nadenken over de kleur, over de steek, over hoe het zou worden, etc. etc. Een volgende keer moet ik gewoon minder nadenken:-). Het idee heb ik overigens van deze site. Ik ben er nu eigenlijk wel trots op. Hij is zo mooi geworden. Ga hem snel opsturen naar het hoge Noorden.

1 opmerking:

  1. Hihi die zwarte stola is net zoals ik hem gemaakt heb een tijd geleden :) Blijven mooi en zo leuk om te (h)maken ook :)

    BeantwoordenVerwijderen