woensdag 1 april 2015

Uitdaging

Op het Sancho forum hadden we laatst de uitdaging, 5 dingen naaien in 10 dagen. Die uitdaging ben ik ook aangegaan maar had nog geen foto's gemaakt van alle resultaten. Ik had het jasje voor Fei gemaakt en de Koeka-zak voor een collega.

Voor mezelf heb ik er nu twee jurken bijgenaaid, een broek en een shirt. Uitdaging gehaald dus!

Ik heb deze jurk genaaid van een stofje wat ik een jaar of 2 geleden kocht bij de Stoffenkraam op de markt in Oud-Beijerland. 150 cm - € 3,75. Ik had nog een oud randje liggen en dat gebruikt. Ooit gekocht voor 50 cent of zo iets op Ebay. Voor nog geen 5 euro dus een nieuwe jurk. Het patroon had ik namelijk ook al van iemand gekregen :-). Het patroon is de Burda 7828.Ik naaide ook deze jurk uit de Knipmode van september 2014. De stof heb ik gekocht bij Kleurenmix. Het beleg is van een stukje stof van Ikea.  De oranje riem die ik er bij draag heb ik ooit gekregen bij een broek bij MS-mode. Nooit gedragen, maar na een jaar of 10 komt hij nu toch nog van pas.
Voor de kenners, dit is het patroon van de Rembrandjurk. Het enige wat ik heb aangepast is de breedte van de mouwen op het onderarm. Links mijn onderarm opgemeten en er vervolgens achter komen dat mijn rechteronderarm toch 1,5 cm dikker is....... Nou ja, hij past en ik vind hem leuk!

Hierna nog een vrolijk, zomers, sportief setje. Niet voor het werk of supernetjes, maar gewoon voor de zonnige zaterdagmiddag.
Eerst stofje gekocht voor de broek. Weer in Oud-Beijerland op de markt. De hele lap kostte bij elkaar € 3,75. Bedoeld voor Fei maar die wilde hem niet. Toen heb ik er dus de Sunny pants van genaaid. Een patroon van La Maison Victor en hier echt favoriet.
Vervolgens kwam ik op het Stoffenspektakel het stofje tegen voor het shirt. Beetje hysterische slangenprint zeker als je bedenkt dat in de broek ook nog een zilver draadje zit. Het lapje kostte 3 euro. Daar kan je toch niet voor in je nakie lopen...... Het shirt is een patroon van de Ottobre 2/2013. Het basis-zomershirt. Lekker handig, want aangeknipte mouwtjes en je hebt maar een meter nodig.


2 opmerkingen: