zondag 28 juni 2015

Sorbetto top

Gisteren een Sorbetto top gemaakt. Het is een top van een gratis patroon en heel gewild in zelfmaakmode-land.
Helaas, helaas, bij mij ging het zo makkelijk niet. Het patroon printen en knippen ging nog wel, het in elkaar zetten ook geen probleem, maar toen trok ik hem aan. Het zag er eerlijk gezegd niet uit bij de armsgaten. Veel te veel ruimte aan de voorkant tussen oksel en schoudernaad. Van alles en nog wat geprobeerd, wel tien keer opnieuw en wel tien keer opnieuw gepast, maar uiteindelijk vond ik het goed genoeg.

Toen moest ik biasband om de hals en armsgaten naaien. Hemeltje.... dat zag er echt niet uit. Weer er af gehaald dus. Toen elastisch biasband gebruikt. Dat viel wel mooi.

Vind de top nog steeds niet perfect, maar wel leuk! Als ik een top zou kopen zou het minder goed zitten, dus ik ga er voor.
Verder helemaal buiten mijn comfort-zone...... Een groene top van een niet rekbare stof. Echt helemaal niks voor mij, maar ik wilde gewoon eens iets anders en dit stofje lag er nog, klaar om weg te doen, dus daar durfde ik het wel mee aan.

 
 


1 opmerking:

  1. ik had hetzelfde probleem alles was goed totdat die biaise eraan kwam, terug losgemaakt en nu top ook terug ineenzetten, maar dat is er bij mij nog niet van gekomen

    BeantwoordenVerwijderen