dinsdag 4 april 2017

Kleding van het naaiweekend

Afgelopen weekend op kamp geweest. 48 uur lang enkel naaien! Wat ontzettend leuk weer net als anders :-).

Ik heb uiteindelijk 9 kledingstukken genaaid. Thuis had ik alles al getekend en geknipt. Op kamp genaaid.

Het thema was rood-wit-blauw en het moest allemaal bij elkaar passen.

Dit is de jurk Sarah van My Image. Ik maakte hem al eerder en ook nu ben ik weer tevreden. De stof kocht ik bij Kleurenmix en is van Swafing en heet Vera. Is net iets steviger en van 95% katoen en 5% elasthan waardoor ik wel verwacht dat de kleur mooi zal blijven.
Ook maakte ik nog een keer het patroon Vlieland van Schnitreiff. Ook die maakte ik eerder.
De stof is van Stenzo en al best oud. Ik viste altijd achter het net want hij was heel gewild. En vorig jaar had ik opeens de supermazzel dat ik hem kreeg van Gertilde! Zo blij mee. Ik ben echt blij met het jurkje.Ook maakte ik een bijpassend vestje (wat overigens bij alles past). Het komt uit de eerste dames Ottobre (20.0.6-02). Zit lekker, mooi zacht stofje. Kocht ik op het Stoffenspektakel bij iemand die ook altijd op de markt in Dordrecht staat voor 3 euro de meter. Ik had nog geen 1,3 meter nodig. Hieronder zie je een rok en een top. De rok komt uit een oude Ottobre (2007-5). De top is een Sorbetto top. Ook die naaide ik al vaker. Super patroon. Gratis en in heel veel maten te maken.
De rok vind ik eerlijk gezegd achteraf iets te lang. Ik denk dat ik tzt nog iets inkort.Ik maakte ook nog een jeans Sunny Pants uit de LMV. Superbroek. Zit zo lekker. 
Deze maakte ik met zakken.
Hier zie je mijn andere exemplaren.
Ik maakte ook nog een donkerblauwe Sunny Pants en een t-shirt uit de nieuwste Ottobre, Statement.


Als laatste maak ik een jas van groene jeans. De jas komt uit de nieuwste Ottobre en heet Basic Instinct. Hele fijne jas. Zit lekker en ik vind hem mooi staan. Was best een klusje. De stof kocht ik op het Stoffenspektakel en was volgens mij nog geen 6 euro de meter.
In de Ottobre staat de jas zonder knopen, maar dat vind ik niet zo praktisch. De knopen kocht ik een tijdje geleden bij de Kringloop. Gigantische zak knopen voor 50 cent. Ze passen er prima bij.
Van de week ga ik hem nog even wassen met Harmisol zodat de jas wat waterdicht wordt.

 

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie collectie heb je bijelkaar genaaid dit weekend! Je eerste z-w jurk heb ik niet bewust voorbij zien komen maar vind ik ook erg tof! Ben het met je eens over de roklengte!
  Geslaagd naaiweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig! Echt eer van je werk, mooi gemaakt alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi resultaat. Het rokje mag inderdaad iets korter.

  BeantwoordenVerwijderen