zondag 10 februari 2019

Naaiweekend

Vorige weekend ben ik weer op kamp geweest. Nou ja, kamp, dit jaar was het een stuk chiquer dan voorgaande jaren. Voor het eerst in Putten. Mooie faciliteiten! Mooie twee persoons kamers met eigen douche en toilet. Maar ja, ik snurk en hoest op het moment nog al erg dus ik wilde graag alleen slapen om anderen niet te storen. Om half 10 de eerste avond zocht ik een kamer alleen, en die was er niet meer. Daarnaast miste ik toch een beetje het echte kampgevoel. Dus wat gedaan? In mijn eentje in een slaapzaal met 18 bedden gaan liggen :-). Ik had 3 douches, 3 toiletten maar geen echte kledingkast, dus ik heb mijn kleding maar gewoon uitgelegd. Was toch alleen.

Toen lekker aan de slag! Ik wilde een jurkenweekend. Lekker jurken naaien. Gelukkig had ik genoeg bij me en uiteindelijk ook nog een rok genaaid.

Ik kom er maar niet aan toe om fotoĊ› te maken, dus dat duurt nog even maar omdat ik vdnaag mijn verjaardag vierde droeg ik een van de jurken en heb ik ook maar meteen een foto gemaakt. Zo blijven jullie toch een beetje op de hoogte.

Thuis even alles op een rijtje:De Lindenhorst in Putten

De slaapzaal die ik helemaal alleen gebruikte.


De naaizaal.


Ik naaide uiteindelijk deze verzameling:


Maar nu over de jurk die ik vandaag droeg.
Ik zag een tijdje geleden bij de Hema deze jurk en was er meteen verliefd op:


Tegelijkertijd zag ik bij de Stoffenkraam deze stof.
Het is een suba light crepe. Naait echt heel prettig en makkelijk.


En in dezelfde week zag ik dit blad met dit patroon:Ja, toen was er natuurlijk geen ontkomen meer aan.
Uiteindelijk heb ik van het patroon alleen de trompetmouwtjes gebruikt. Het patroon is namelijk vrijwel hetzelfde als het patroon wat ik als standaard voor een jurk gebruik en waar ik af en toe wat bij teken of wat afhaal. Dus mijn standaardjurkenpatroon gepakt en de mouwen wat aangepast zodat de trompetjes er aan passen.

En dan krijg je dit:

Komende week hoop ik mijn andere naaisels te bloggen.

3 opmerkingen:

  1. dat ziet er heel leuk uit leuke stof ook weer en leuke schoenen er weer bij ben benieuwd naar de rest van je maaksels
    fijn die hele slaapzaal voor jou alleen
    lijkt me super z,on naaiweekend alleen maar naaien en gezelligheid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hip jurkje. En wat moet dat heerlijk zijn, een weekend lang ongestoord kunnen werken aan je hobby. Ben benieuwd naar de rest!

    BeantwoordenVerwijderen