zondag 24 november 2019

Lingerie-weekend

Vorig weekend ben ik een heel weekend naar Austerlitz geweest. Lingerie-naaiweekend! Echt super gezellig en lekker een heel weekend alleen maar naaien. Was voor mij een nieuwe locatie, midden in het bos en met prachtige uitzichten.


Uitzicht vanaf mijn werkplek:


Werkplek (uiteindelijk zaten we met zes dames aan deze tafel)


Bezoek van de schapen. Ze kwamen vaak langs.


Nu maak ik bijna nooit lingerie. Het enige wat ik maak zijn onderbroeken omdat die zo ontzettend lekker zitten. Het patroon wat ik heb, heb ik al jaren geleden getekend. Zit echt super. Ik gebruik altijd restjes van de kledingstukken die ik naai. Bij veel jurken heb ik dus een bijpassende slip.

Ook wilde ik graag een pyjama voor mezelf naaien. Ik nam hiervoor het patroon van de Sunny Pants van de LMV. Die broek naaide ik al erg vaak en afhankelijk van de stof heeft hij steeds een andere uitstraling. De stof kocht ik voor € 2,50 de meter bij Lucien op de markt in Oud Beijerland. Is een vrij dikke joggingstof. Lekker pyjamabroekie!

De top is van een ander favoriet patroon. De Autumn Mood van Ottobre. Die naaide ik ook al heel wat keertjes. De stof had ik al heel lang liggen en helaas heb ik bij het knippen niet gezien dat de stofvouw in de stof staat. Misschien ga ik hem nog even een keer verven, maar ik weet niet of deze nicky velours de verf wel zal houden. Ik heb ook nog een erg lekker zittende knalroze hoodie en die kan ik er natuurlijk ook altijd nog bij dragen.
Na de pyjama, de meteen in Austerlitz is getest, en de onderbroeken ben ik verder gegaan met gewone kledingstukken. 

Ik liep al een hele tijd met het idee rond dat ik graag een geel kledingstuk wil. Ik houd erg van geel, maar het staat me absoluut niet. Daarom heb ik een jurk bedacht, met zwart, wit en geel en het geel niet zichtbaar bij mijn gezicht.
Als jurk nam ik mijn basisjurk Autumn Mood en knipte het rugpand in stukken.
Bij Van Domburg stoffen in Rotterdam kocht ik het band op de rug en de witte en zwarte punta kocht ik bij Driessen Stoffen. 
Ik vond op Marktplaats gele schoenen, maar die bleken meer oker te zijn. Ik mazzelde trouwens wel qua kwaliteit, want het zijn gloednieuwe schoenen van € 159 die ik nu kocht voor € 10. Dus kon er nog wel een potje gele suede verf vanaf en verfde ik de schoenen geler.
Op Alie kocht ik nog een broche die ik erg mooi vind staan bij deze jurk.


Zo waren de schoenen eerst.


Lekker verven.
Een tijdje geleden kocht ik bij Driessen een punta met een blauw barok motief. Stof viel wat tegen, toch minder blauw dan ik dacht. Stof weer in de weggeefzak gedaan, maar toen ik vorige week een beetje krap in de stofjes kwam te zitten, toch er maar weer uitgehaald. 
Ook dit model is de Autumn Mood. Meer heeft het ook niet nodig.
Vind het stiekem toch wel een mooi jurkje geworden.Ik wilde al een hele tijd een sweater dress, maar het kwam er maar niet van. Nu uiteindelijk aan de slag gegaan. Ik nam het patroon Lazy Dress van Ottobre 2/2017.
Het stofje kocht ik bij de Stoffenkraam. Erg aaibaar. Volgens sommigen ben ik nu een Teletubbie, weer anderen dachten meer aan het Kerstvrouwtje.
Ik hou het er op dat het een ontzettend fijn jurkje is, waar ik lekker mee op de bank kan hangen. Misschien niet iets voor op mijn werk (ook veel te warm) maar ik heb nog stof liggen waarmee ik hem zeker nog een keer ga maken.

Daarna wilde ik graag een set maken van een broek en een top.
Ik kocht beide stofjes bij de Stoffenkraam. De zwarte stof is een zachte, gebreide stof met glinstertjes er in. De panter is een punta. Voor de broek gebruikte ik weer het patroon Sunny Pants. Het patroon van de top is de Frog van Ottobre. Ik gebruikte dit patroon al diverse keren, zelfs al eens voor een nachtjapon. Fijne set die ik denk ik nog vaak zal dragen.Toen maakte ik nog een jurk. De jurk maakte ik nog niet zo lang geleden al een keertje en ik vind het een erg prettig patroon. De jurk heet Vivianne en komt uit de Ottobre. Maar ja, ik maakte een denkfout. De stof is namelijk alleen maar rekbaar in de breedte. Ik nam een patroon met aangeknipte mouwen. Nu zit er in de mouwen dus geen rek en passen mijn armen er niet goed in..... Ik ga nog even kijken of ik er nog iets mee kan en anders moet ik gewoon wachten tot mijn armen wat dunner zijn :-).
De stof kocht ik vorig jaar al op het Stoffenspektakel. Vind hem zo mooi, dus moet eigenlijk wel iets gaan doen en aanpassen want wil de jurk gewoon dragen!


3 opmerkingen:

  1. Wat een mooie productie en goed idee die schoenen verven,en die jurk van die lap stof die je weg wou geven vind hem super 😍heel mooi stofje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow Inge, weer een hele produktie. Leuk om zo mee te kunnen kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow wat ontzettend veel gemaakt! Heel mooi allemaal en het staat je weer geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen