zondag 27 januari 2013

Eerste quilt

Ik verzet me er al jaren tegen, ik wilde echt niet gaan quilten want ik heb al genoeg hobby's en ik ken mezelf. Als ik er eenmaal aan begin.........
Maar ja, laatst een workshop (appliceren) gedaan met allemaal quiltsters en zag toen ook nog op Pinterest deze pagina voorbij komen en toen was het gebeurd:-). Ik moest en zou ook zo iets maken. Op Marktplaats een hele lading kleine lapjes besteld, uiteindelijk toch ook maar een rolmes gekocht en toen aan de slag.
Eerst allemaal kleine strookjes snijden en vervolgens aan elkaar gaan naaien, tegelijk met de tussenvulling en de onderlaag.
Dat viel niet overal even mee. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat een en ander mooi recht is. Ik heb mijn best gedaan, maar het is niet overal helemaal gelukt. Wel bijna:-). Hier en daar zitten er nog schoonheidsfoutjes in. Ook de rode rand er omheen ging niet vlekkeloos. Zo'n hoekje maken valt nog helemaal niet mee.
Uiteindelijk een heel acceptabel resultaat, maar de volgende zal vast en zeker beter worden.
De onderste foto is van de achterkant.

Nu op zoek naar een volgend quilt project want ik heb natuurlijk allemaal kleine stukjes stof over en dat rolmes is ook niet voor niets aangeschaft:-).

1 opmerking:

  1. leuk lopertje, echte Inge kleurtjes. Maar hoeken zijn ook best lastig, maar het ziet er keurig uit.

    BeantwoordenVerwijderen