maandag 7 maart 2016

Nieuwe kleren!

Ben helemaal blij met mijn nieuwe kleren.

Een tijdje geleden startte ik een uitdaging op Sancho om in 2 weken tijd 7 kledingstukken te naaien. Een aantal dames ging daar in mee en notabene ik zelf, haalde het niet. Weet niet hoe het is gekomen, maar opeens lukte het niet; had volgens mij een naaiblock. Heel even maar, gelukkig, maar daardoor toch een weekje langer er over gedaan. Het was de bedoeling mijn laatste winterstoffen weg te naaien, maar opeens wilde ik alleen nog maar zomer :-).

Mijn eerste werkstuk, was een jurk die ik toen meteen blogde. Meer info en foto's kan je hier vinden.Het tweede werkstuk was een winterjas. Ook die blogde ik al. Meer info en foto's kan je hier vinden.
De stof kwam trouwens ook uit mijn kast. Had de stof nu een jaar. Lekker UWYH.


Het derde werkstuk was een jurk. Ik maakte al eerder zo'n jurk, zelfde model, zelfde stofje, alleen zijn het nu blauwe bloemetjes en bij de vorige groene bloemetjes.

Het patroon is een combinatie van een Burda 7828 en de Optic Flower Dress van Ottobre (2015-2).
De stof kocht ik ooit een keertje op een Stoffenspektakel. Dus helemaal UWYH.

Bij het vierde werkstuk was het nog steeds winter, maar al klein beetje naar het voorjaar toe, want niet echt dikke stof. Ik kocht de stof deze maand in Dordrecht op de markt voor 2 euro de meter.
Het model is Autumn Mood van Ottobre (2013-5). Bekend patroon, zit heerlijk.


Ik had toen nog wat stof over, dus heb ik meteen het vijfde werkstuk genaaid. Een hemdje van dezelfde stof. Nu echt op weg naar de lente en zomer.Het zesde werkstuk komt uit de laatste Ottobre (2016-2). Dit is het proefmodel. Helaas waren de mouwen te lang, de hals te benauwd en op de heupen net niet genoeg uitlopend om niet gewoon te groot te lijken, maar echt een ander model.
Meteen aangepast, alleen de breedte is pas bij het volgende shirt aangepast.
De stof komt uit mijn kast, had ik al jaren. Mooi UWYH.

Daarna meteen het zevende werkstuk. Een aangepaste versie van bovenstaand shirt. Nog steeds proefmodel, dus stofjes uit de kast gebruikt.
En dat was zeven!

Als toegift ook nog een make up tasje genaaid, maar die liet ik ook al eerder zien :-).

3 opmerkingen:

 1. Joh...wat een productie en dan zeg je dat je een block hebt?? Je UWYH slaagt goed in ieder geval en ik ben vooral weg van je Optic Flowers Dress. Hoe combineerde je de patronen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jos, eigenlijk heel makkelijk. Ik teken het linkerbovenstuk van de 7828 (heb je die?) en ik teken de gehele Optic Flower Dress. De tailleband teken ik aan de panden vast. Uiteindelijk heb ik dan 1 achterpand en 1 voorpand (alles dus aan elkaar). Ik leg de mv van de 7828 op de mv van de Optic. Ik teken dan de schuine lijn op het patroon van de Optic. Aan de onderkant van het pand trek ik ook de golvende lijn over. De Optic is breder dan de 7828, dus ik verander alleen die twee lijnen die ik al noemde en de rest laat ik zo. Ik knip het voorpand dan door op die golvende lijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, jij hebt hard gewerkt!
  En je stoffenvoorraad wat kleiner ... Kun je weer nieuwe stofjes shoppen ;-).
  Leuk gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen