zondag 22 mei 2016

Opbrengsten van het naaiweekend.

In april ben ik op kamp geweest met Sancho. Ongelooflijk leuk en erg naar mijn zin gehad. Het lukt me maar niet om er over te bloggen omdat ik mijn tas nog niet af had en het graag in 1 keer wilde laten zien.

Ik heb het meeste voor mezelf gemaakt, maar ook 1 t-shirt voor Fei. Het model is het Summer Basic model van Ottobre. Ik heb er nu een stuk of 15 van gemaakt, maar ze zijn iedere keer weer anders.
Fei koos zelf de manga-stof uit en is er blij mee!

 
Voor mezelf wilde ik vorig jaar een jurk naaien uit het boek Little Black Dress. De Chaneljurk, maar dat was voor mij zo'n fout model. Echt niets zat goed. Snel weggedaan en opnieuw begonnen. Als basispatroon nam ik de Lady Skater Dress van Kitschy Coo. Zelf het rokdeel in drie├źn gedeeld en de hals iets anders getekend.
De stof kreeg ik van Ed en de kinderen voor mijn verjaardag. Hele mooie kobaltblauwe Punta di Roma. Ik kan de jurk nog niet zelf laten zien, want hij is op gewichtsverlies gemaakt. Van de zomer een aan-foto :-).
 


 
Van hetzelfde basispatroon maakte ik ook deze jurk. De stof is van Stenzo en kocht ik op het Stoffenspektakel in Ahoy en het elastische ruche en het boordje waarmee ik de jurk afwerkte is van Kleurenmix.
 

 
Ook maakte ik nog een set voor deze tijd van het jaar.
De stof van de broek kocht ik jaren geleden bij De Bezige Bij in Numansdorp. Het kwam er nooit van om er iets van te maken, maar nu is het dus een Sunny Pants geworden uit de LMV.
Daarbij een t-shirt uit de Ottobre 2016-2. Al een paar keer gemaakt maar op een of andere manier zit het niet zo heeeeeel erg lekker. Al een paar keer ook aangepast, maar het wil toch net niet helemaal vlotten. Gelukkig nog genoeg modellen over dus er komt wel wat :-).
 
 
 

 
 
Een tijdje geleden naaide ik iets voor Knipmode en toen ik daar was mocht ik een lap stof uitkiezen. Ik was meteen helemaal verliefd op deze vissenstof. Te weinig (en te dik) voor een kledingstuk voor mezelf, maar wel precies goed om een jack mee te pimpen en een tas te naaien. Nu is er echt helemaal geen stukje groter dan 5 x 5 cm meer over.....
 
De grote tas is een Schnabelina-bag. Ik naaide er al een paar. Het is zo'n heerlijk model en ontzettend handig in het gebruik. Er bij naaide ik het Ann-tasje. Ook al ettelijke van gemaakt. Zo'n praktisch make-up tasje voor in je tas. Als je hem eenmaal hebt gemaakt kan je niet meer zonder.
De effen stof van de tassen kocht ik bij De Stoffenstunter. Het paspelband bij MaMarieke. Echt zulk gaaf band. Op de foto zie je het niet, maar het is een kunststof bandje met glitters er in.
 
 
 


 
 
 
 
 

11 opmerkingen:

 1. Wat een mega productief weekend was het voor jou! De tas en jas combi is erg mooi geworden. Die skater dresses zien er ook prachtig uit, ben benieuwd wanneer we een aan foto te zien krijgen ��
  Enne, het was een heel gezellig weekend, leuk om tegenover je te zitten!

  Tot volgende jaar! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je was inderdaad op dreef! Was super gezellig aan tafel. Die tas vind ik echt geweldig geworden. Shirt van Fei had ik natuurlijk ook nog niet aangezien, staat haar goed. Ben benieuwd wat voor varianten er nog meer gemaakt zijn. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je was inderdaad op dreef! Was super gezellig aan tafel. Die tas vind ik echt geweldig geworden. Shirt van Fei had ik natuurlijk ook nog niet aangezien, staat haar goed. Ben benieuwd wat voor varianten er nog meer gemaakt zijn. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie collectie, leuk om dat zo allemaal bij elkaar te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie collectie, leuk om dat zo allemaal bij elkaar te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat veel gemaakt! De broek met shirt vind ik je superleuk staan. En wat is die vissenstof gaaf! Heel leuk wat je ermee gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een productie zeg. Alles ziet er goed uit!

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat een productie en allemaal zo netjes gemaakt en afgewerkt! Heerlijk een gouwe ouwes qua patronen en ik vind de stof van de tas er echt uitspringen! Veel plezier met dragen allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om nu alles in een keer op de foto te zien. Ik vind vooral de tas en het make-up tasje erg leuk geworden.
  Mijn Schnabelina is ook af en heb ik al veel gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo wat heb je veel gemaakt. De Stenzo jurk is wel mijn favoriet! Knap om nog zoveel te kunnen maken ,als je met zoveel veel gezellige kwebbelende dames bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een heerlijke opbrengt van zo'n weekend! Die vissenstof op de tas is erg gaaf, samen met dat Anntasje

  BeantwoordenVerwijderen