vrijdag 26 augustus 2016

Bloemkool-broccoli schotel

Vandaag heerlijk bloemkool-broccoli schotel gegeten. Originele recept komt uit Paulines Keuken maar ik heb een en ander (noodgedwongen omdat ik geen zin had boodschappen te doen) veranderd en aangepast.


Nodig voor 3 a 4 personen:
300 gram bloemkool
300 gram broccoli
200 gram hüttenkäse
rookworst (hoeveelheid naar eigen keuze, ik doe een rookworst van 250 gram voor 3 personen).
flink wat knoflook
eetlepel gedroogde tijm of een paar verse takjes
1 flinke ui
1 eetlepel scherpe mosterd
100 ml melk
150-200 gram pasta (ik nam dit keer Rigate)
peper en zout
wat olijfolie


Verwarm de oven voor op 175 graden.


Kook de bloemkool, broccoli en pasta beetgaar.
Snijd de rookworst in plakjes.
Bak de ui, rookworst en knoflook in wat olie. Voeg op het laatst de tijm toe.
Voeg eventueel zout en peper toe.
Blus dit baksel met wat melk.


Mix de gekookte dingen met de gebakken dingen en doe dit in een ovenschaal.
Verspreid de hüttenkäse hier overheen.


Bak in 20 minuten in de oven af.


Eet smakelijk!









Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen