woensdag 11 april 2018

Nachtjapon

Komend weekend ga ik weer op kamp in Nunspeet. 3 dagen lang lekker met de naaimachine aan de slag met Vereniging Sancho.

Traditiegetrouw maak ik dan een nieuwe pyjama of nachtjapon. Dit jaar dus de nachtjapon. Ik nam een patroon uit de Ottobre 2016/2. Het patroon heet Frog. De stof kocht ik op de markt in Oud-Beijerland voor € 2,50 per meter.

Ik verlengde de panden met 38,5 cm en kreeg toen mijn nachtjapon.

Ik dacht dat ik 3 meter stof had, dus ik ging lekker aan de slag. Nadat ik de mouwen had geknipt en het achterpand, bleek dat ik toch een beetje te weinig stof had. Blijkbaar was het toch geen 3 meter :-). Ik kreeg wel het voorpand met een midvoor naad er uit. Van de nood een deugd gemaakt en er een paspel tussen gemaakt. Op de foto's zie je niet zo goed dat er een verschil in lengte zit tussen de voor- en achterkant maar dat zit er wel degelijk. Net zoals op de afbeelding hierboven.

Beetje passende foto gemaakt. En voor iedereen die mij de afgelopen jaren aansprak op mijn schoenen (sommige mensen denken dat ik er wel wat heb :-) ). De foto is gemaakt in mijn slaapkamer, voor mijn schoenenkasten. Als je een beetje inzoomt, kan je ook nog zien dat alle lades zijn gelabeld. De twee roze lades links, zijn voor mijn sneakers. Valt dus super mee!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten