zondag 19 augustus 2018

Schnabelina - Hip bag

Ik zet een beetje rond te kijken op Alieexpress en zag opeens een tasje wat ik heel leuk vond. Een heuptasje Niet zo'n suf exemplaar uit de 80-er jaren, maar een eigentijds exemplaar.
Toen zag ik tot mijn grote verbazing dat heuptasje weer in de mode komt. Ik had meteen zin om er eentje te naaien. Niet omdat ik nu zo modebewust ben, maar omdat ik ze gewoon erg leuk vind.

Ik vond al heel snel een patroon. Van Schnabelina de Hip-bag. Een gratis patroon en erg uitgebreid en goed gedocumenteerd. In het Duits, maar het is zo duidelijk dat ik daar wel uit kom.

Gelukkig had ik nog wel het een en ander aan materiaal in huis en kon ik bijna meteen beginnen.
Het enige wat ik nodig had, was een ijzeren gesp. Die vind ik net iets leuker dan een plastic exemplaar. Ook meteen een stukje ketting er bij besteld, bij Fournituren4Fun

De stofjes had ik nog liggen. Een couponnetje van de Kringloopwinkel, een restant van een tas voor Fei en ik had ook nog prachtig band liggen en ook al zulk leuk paspelband. Het paspelband kocht ik een tijdje geleden bij Mamarieke.

Patroon geprint en ik kon los.


Helaas ging het niet helemaal zoals ik had gehoopt. De stoffen bij elkaar, met de dikke vlieseline en de lakachtige paspelband was net iets te veel. Uiteindelijk is het wel gelukt, maar niet zo perfect als ik het graag zie. Gelukkig wel acceptabel want ik vind hem leuk geworden!

Het sierband had ik op het tassenband willen naaien, maar dat ging niet door. Het er op naaien lukte nog wel, maar vervolgens kon ik er niets meer mee doen. Uiteindelijk gekozen voor zwart tassenband.

De voorkant met de ingang van de hoofdtas en het zakje er bovenop, afgewerkt met paspelband.


Aan de binnenkant een roze voering (oude kussensloop :-)) met een zakje met een ritjes.


De achterkant.


En als je je afvraagt of er wel genoeg in past...... Voor nu denk ik wel.2 opmerkingen: