zondag 25 november 2018

Roti (ook koolhydraatarm)

Roti vinden wij echt heel erg lekker! Jaren konden wij dat niet eten omdat je dat hier (Oude-Tonge) niet kan kopen en ook de ingrediënten niet kon vinden. Maar sinds dat kousenband toch steeds makkelijker te koop is en ook de roti-pannenkoek makkelijker te krijgen is, ben ik tijden geleden toch eens recepten gaan zoeken. Ik heb een heel aantal varianten geprobeerd en gecombineerd en uiteindelijk ben ik hier op uitgekomen.

Omdat roti niet bepaald koolhydraatarm is, heb ik ook een koolhydraatarme variant bedacht. In het recept wordt dat wel duidelijk aangegeven.

Benodigdheden per persoon:
2 hardgekookte eieren
2 a 3 aardappelen of als je kiest voor koolhydraatarm, 200 gram wortelpeterselie (schillen en in grote stukken)
1 kippenpoot of 3 drumsticks of 2 stukken kipdijfilet
150 gram kousenband (gesneden in stukje van ongeveer 3 cm)
1 kleine ui
1 teentje knoflook
tomatenpuree (1 blikje is genoeg voor 4 personen)
Hindoestaanse massala (gewoon te koop bij AH)
1 Maggiblokje
zout en peper
Sambal
Olie
Boter
1 Roti pannenkoek (als je koolhydraatarm eet, kan je deze niet nemen. Atkins heeft tortilla's. Dat is natuurlijk verre van hetzelfde, maar soms is het gewoon niet anders). Als je zelf de roti koek wilt bakken, kijk dan hier.


Op de foto zie je geen tomatenpuree maar tomatensaus en geen maggiblokjes maar bouillonblokjes. De voorraad van blikjes puree en de maggiblokjes bleek uitgeput :-).

Te doen:

Hak de ui en de knoflook. Niet te fijn, want het staat vrij lang op het vuur. Bak deze in een beetje olie net flink wat massala. Als de uien wat glazig zijn schep je ze uit de pan. Giet er weer wat olie in. Bak de kipstukken aan. Voeg hieraan peper, zout en massala toe.Als de kip bruin is, voeg je de uien en knoflook weer toe. Daarna voeg je hier de tomatenpuree aan toe. Heel even bakken. Nu pak je een grote kookpan of braadpan. Doe hier de inhoud van je koekenpan in, de aardappelen (of wortelpeterselie), wat water totdat de bovenste laag kip, etc. net wordt aangeraakt. Voeg hier de maggiblokjes en sambal aan toe. Als laatste voeg je de kousenband toe.

Wortelpeterselie kan je vaak gebruiken in plaats van aardappel. Ik snijd het bijvoorbeeld vaak in plakjes, kook ze heel even en bak ze dan op. Of snijd ze in patatvorm en frituur ze. 
Zo zit wortelpeterselie er uit:Zo ziet het er uit als je alles net in de pan hebt:


Laat dit ongeveer een uurtje op laag vuur staan pruttelen. Proef af en toe even of de massala smaak wel goed te proeven is. Voeg eventueel weer wat massala toe. Kan ook makkelijk 1,5 of 2 uur opstaan, dan wordt de smaak nog wat intenser.


Vlak voordat je gaat eten, bak je eieren in de koekenpan met wat boter en massala. Dit is echt het allerlekkerste met gewone boter. Niet een of andere variant of margarine of zo, gewoon boter. En ja, je leest het goed, je bakt dus de hardgekookte eieren in zijn geheel in de pan.

Het eten is nu klaar en aanvallen maar!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten