zaterdag 9 maart 2019

Jurken en rok - laatste deel van het Naaiweekend

Ondertussen ben ik al weer bijna toe aan een volgend Naaiweekend maar hierbij dan mijn laatste deel  van het Naaiweekend.

Tijdens het weekend maakte ik dus jurken en 1 rok.

Ik begon met dit jurkje. De stof kocht ik vorig jaar op de markt in Dordrecht. Hele mooie stof, voor 3 euro de meter. Ik heb er een patroon van LMV voor geprobeerd. Eigenlijk bedacht als nachtjapon, maar ik vind hem zo leuk, dat het toch een jurk is geworden. Het eerste jurkje voor de zomer van 2019. Het model is de Solange. De hals heb ik afgewerkt met een roze elastische biasband.

Toen maakte ik van mijn basispatroon (gebaseerd op de Autumn Mood van Ottobre)
De stof en boord kocht ik bij Holland Stoffenhuis.
Ik ben er zo blij mee! Zit echt heel lekker, voelt zo zacht en als ik hem draag krijg ik de hele dag complimentjes. 
Ook maakte ik deze jurk van mijn basispatroon. Een jurk van Punta di Roma. Echt alles zat tegen met deze jurk. Mijn gestreepte mouw had ik eigenlijk aan de andere kant willen hebben maar ik had geen stof meer over toen ik er achter kwam dat hij fout zat. De zak is 2 cm te laag, maar ik krijg hem niet losgetoornd. Het bandje wat ik op de andere mouw naaide, liet alle stoppen in mijn naaimachine doorslaan en nu zit er een gaatje in wat ik niet meer mooi gerepareerd kreeg. Kortom, schoot lekker op. Toch zat hij vandaag erg lekker en heb ik niemand naar mijn mouwen of zak zien kijken.

En als laatste naaide ik nog een rok. De basis is mijn 1-uursrokje, enkel heb ik daar een a-lijn van gemaakt. Het is peperdure stof van TST-stoffen. Valt daardoor wel echt prachtig. Zit ook fijn. Naaide supermakkelijk. Het bloesje wat ik er op draag maakte ik al een tijdje geleden en vind je hier meer informatie over.


3 opmerkingen:

  1. Oooh wat een leuke garderobe heb je weer genaaid met mooie stofjes maar die mooie blauwe waar je zoveel pech mee hebt gehad is super met leuke details ,je rok en blouse zijn ook erg mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was nogal bezig met mijn eigen jurk tijdens het naaiweekend en heb niet alles zo goed gezien wat je hebt gemaakt. Maar je hebt prachtige jurkjes en rokje gemaakt, en het jurkje dat een dwarsligger was, is toch wel superleuk geworden (en dat de zak te laag zit, ach... is een superleuk accent😊).

    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen