donderdag 19 september 2019

Grote blogpost!

Ohhhhhhh, ik had echt een blog achterstand. Ook nog behoorlijk wat genaaid de afgelopen weken en dan heb je eventjes veel werk. Was wel weer ontzettend leuk om te doen!

Op de markt in Oud Beijerland vond ik erg leuke stof met een vogeltje. Een wat klassiekere stof dan ik normaal gesproken heb. Ik wist meteen dat ik er een broek van wilde maken. Het is de Sunny Pants geworden uit de La Maison Victor. Maar ja, toen had ik er geen shirt bij. Niets uit mijn kast past bij deze broek, dus tijdje daarna bordeaux rode tricot bestelt bij Driessen Stoffen. Ik wilde eens een ander model nemen en ik vind dat er in de Ottobre 2018 - 2 een leuk shirt staat. Tijdens het naaien dacht ik dat het niet goed ging komen, hij zag er zo klein uit, maar past perfect en zit erg lekker. Vind hem zelf ook mooi staan.





Om de Vivian te testen (de bordeauxrode top) wilde ik hem eerst in een stofje maken waarvan ik het niet erg zou vinden als hij zou mislukken. Uiteindelijk is dat shirt ook gelukt. Ik denk dat ik dat stofje ook kocht op de markt in Oud Beijerland. Ik maakte er een tricot jeans rok bij. Het patroon is mijn eigen patroon (A-lijn variant van het 1-uursrokje). De stof is van Driessen. Lekker stofje. VInd de rok er ook leuk uitzoen zo in die jeans.






Tussendoor maakte ik een jurk. Ik heb al heel wat keer een t-shirt gemaakt. Ottobre Summer Basic shirt. Dat patroon heb ik er bij gepakt en het patroon van het 1-uursrokje er opgelegd vanaf de taille. Zo op de stof gelegd en geknipt. Het stofje komt weer van de markt.
Ik vind hem geslaagd!

 

Bij de Stoffenkraam kocht ik vorige jaar de verfspatten stof. Die vond ik zo leuk. Ik heb hem hier gecombineerd met een zwart shirt wat ik al had, maar in wilde dagen kan ik hem ook goed combineren met mijn knalroze shirt.
De rok is het 1-uurs rokje.



Vorige winter kocht ik de pauwenstof op het Stoffenspektakel in Ahoy. Beste dure stof, dus ik heb alleen maar stof gekocht voor een rok. Achteraf wilde ik eigenlijk meer stof voor een jurk, maar de stof heb ik niet meer kunnen vinden.
Het patroon is weer het 1-uurs rokje. De top maakt ik vorige winter al maar die kan er mooi bij.



Toen raakte ik in mijn zwart-wit-groene periode.
Alles kan worden gecombineerd. Een rokje (a-lijn variant 1 uurs rokje), een broek (Sunny Pants van La Maison Victor), Vivianne top van Ottobre. Het zwarte shirt, vest en groene vest had ik al.

Het groene shirt tekent nogal op de foto's maar in het echt niet. Het is een viscose tricot. De zebrabroek heb ik afgewerkt met een groene streep van Van Domburg Stoffen. De zebrastof komt van de markt in de Oud Beijerland en is echt superrekbaar. Waar ik de vlinderstof van de rok heb gekocht weet ik niet meer. Het is een fijne katoenen tricot.







Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!

Nu begin ik aan een knalrode jurk. Gebaseerd op een jurk die ik vorig jaar bij de collectie van Tante Betsy zag.





2 opmerkingen:

  1. Mag ik vragen welk patroontje de groene jurk is? Heeft die een aangeknipte mouw? Vind die zeer geslaagd. Misschien een heel onbeschofte vraag, welke maat draagt u? Kwestie van een idee te krijgen of de jurk mij zou staan. Vriendelijke groetjes
    Liesbet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik draag maat 48. Welk patroon het precies is heb ik hier beter beschreven: https://ingewijnands.blogspot.com/2019/09/zwart-wit.html Dat is namelijk dezelfde jurk. Het is dus inderdaad een aangeknipt mouw.

      Verwijderen