zaterdag 20 juni 2020

Jurk Agnes van Halla Patterns

Al een aantal jaar geleden kreeg ik het patroon Agnes van Halla Patterns. Op een of andere manier is het er nooit van gekomen deze te maken.
Tot vandaag!

Het patroon kan je gratis krijgen als je lid wordt van de FB groep van Halla Patterns. Echt heel veel mogelijkheden zoals je kan zien.


Het patroon was echt zo geprint en geplakt.
De lap stof had ik al jaren in de kast liggen en ik had er ernstig mijn twijfels over. Het is een viscose tricot.
Zo geknipt en de schoudernaden en zijnaden gelockt. Toen even passen. De stof is zo rekbaar dat dus mijn armopeningen zo ongeveer bij mijn taille uitkwamen. Dat schoot dus niet op. Ook erg wijd.
Ik heb dus nog een keer de schoudernaden gelockt en dan ongeveer 5 cm in de lengte er afgelockt. Echt een heel stuk. De jurk is nog steeds zo lang als dat ik hem knipte, dus je kan wel nagaan hoe hij uithangt.

Toen was de armopeningen nog steeds te groot. Ik heb ze afgewerkt met matte, zwarte elastische biasband. Goed uitgerekt aangezet en toen kwam het goed!

Ik vind hem leuk staan, hij zit echt heel lekker en ik ga hem zeker nog een keer maken, maar dan van een wat "gewone" stof.

3 opmerkingen:

 1. Dat is zeker een super elastisch stofje, maar ontzettend leuk zonnejurkje geworden. Op naar de volgende, van een gewoon rekkend stofje :D

  Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een geweldig patroontje en ben gelijk lid geworden van Halla Patterns. Ik ben al 2 dagen aan het zoeken mar kan het patroon nergens vinden 😪 zou ubhet misschien met mij wilen delen? Groetjes Lex

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry Lex, ik had je vraag over het hoofd gezien. Helaas kan ik je het antwoord niet geven. Ik zie het nergens meer staan. Misschien even vragen in de groep?

   Verwijderen