donderdag 18 juni 2020

Rok, jurk en shirts

Het was al weer even geleden dat ik mijn blog bijwerkte. Gelukkig heb ik wel genaaid!

Voor Fei maakte ik dit shirt.  Stofje kochten we bij Van Domburg Stoffen in Den Haag. Echt zo'n mooi stofje. Zachte tricot van Rico Design. Ik maakte vorig jaar ook al een shirt en rok voor Fei van dit merk en het stofje blijft echt mooi. Het patroon is Summer Basic van Ottobre. Mijn favoriete t-shirt patroon.In de La Maison Victor zag ik zo'n leuk patroon van een t-shirt Suzette. 
Alleen veel patronen van de LMV moet ik op allerlei manieren aanpassen. Daarom besloot ik mijn favoriete t-shirt patroon een beetje aan te passen en aan de onderkant de strikbanden aan te tekenen. 
Het stofje kocht ik een paar jaar geleden op een stoffenmarkt.


De rok die ik er bij draag, heb ik al een paar jaar geleden gemaakt.


Het patroon is eigenlijk heel simpel. Je neemt een standaard t-shirtpatroon. Aan de onderkant teken je die slierten er bij. Ik heb een beleg gemaakt van de onderkant, aan de voorkant en achterkant, zodat als je de strikken knoopt, je niet de achterkant van de stof ziet. Het beleg loopt tot 3 cm boven de onderkant.

Paar jaar geleden kocht ik op een Stoffenspektakel deze Mondriaanstof van Stenzo.
Het idee was toen al om er een jurk van te maken. 
Uiteindelijk gedaan. Ik wilde ook graag met dezelfde stof mouwen, maar dat lukte niet meer.
Ik had nog een rood vestje, die vind ik er ook leuk bij staan.
Het patroon is Autumn Mood van Ottobre.


Van het patroon van de Rea jurk die ik dit jaar voor het eerst maakte heb ik een top gemaakt. Zo'n leuk patroon en op deze manier weer vaker te maken.
De stof kocht ik echt jaren geleden bij een Wol- en fourniturenwinkel waar ik naast woonde. Helaas is de beste man gestopt.


Ook al een hele tijd geleden kocht ik een coupon ergens. Geen idee meer waar eerlijk gezegd. Uiteindelijk maakte ik er een t-shirt van  (Summer Basic).
Ik draag hem op een rok die ik al eerder maakte.


En toen maakte ik nog een rok. Zou er even een tijdje geen meer maken omdat ik er best wel wat heb, maar ik vind die aardbeienstof zo mooi. Kocht ik ook bij Van Domburg stoffen. Ik wil er nog een groen shirt bij maken, ik denk dat dat leuker staat dan dit donkere shirt.2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke stofjes allemaal en je hebt weer een mooie collectie gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind je Mondriaan jurk super geworden. En wat een heerlijke serie shirtjes heb je gemaakt, moet ik toch ook eens doen en dat zeg ik elke keer geloof ik :D

    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen