zondag 20 september 2015

Ottobre najaarsjas

Van de Knipmode had ik twee lappen gekregen zodat ik kon kiezen hoe mijn korte jasje zou worden. Ik had dus nog een lap groene, wollen stof over. Prachtige stof! Jaren geleden maakte ik een jas voor Fei in een kindermaatje en zo'n zelfde patroon stond er ook in de dames Ottobre. Die wilde ik graag maken!

Ik laat hier eerst foto's zien van het eindresultaat en daarna leg ik per onderdeel uit hoe en wat ik heb gedaan. Ik vind het zelf ook erg leuk dat ik de jas met opengeslagen revers kan dragen maar ook tot bovenaan gesloten. 


Dit is het patroon. Het komt uit de Ottobre nr. 5 van 2009. Ook in de Ottobre is de jas van een wollen stof en wordt deze niet afgewerkt. Aan het patroon heb ik helemaal niets veranderd. Zit gewoon in 1 keer goed. Enige wat bij mij verschilt, is dat ik mijn mouwen niet kan omslaan. Ik had dat eigenlijk wel gewild maar ondanks dat ik de mouwen iets langer had gemaakt zijn ze nu zonder omslaan precies goed. Ook leuk :-). 
De achterkant wilde ik graag versieren met bloemen. Eerst had ik gedacht deze te gaan borduren maar daarna toch bedacht ze toch te gaan haken. Ik heb alles gehaakt met Drops garen.

 
 
Ik heb de bloemen op diverse site gevonden. 
 
Deze bloem heb ik gevonden op de site Le Monde du Sucrette
 

 

 
En deze bloem op de site van Attic24

 
Deze bloem komt van Karin aan de haak
 
Voor de steentjes die ik overal opgenaaid heb, heb ik een oude ketting uit elkaar gehaald.En deze bloem uiteindelijk van de site van Nicollie
.
 
De buitenranden van de jas heb ik omgehaakt.
 
 
De knopen had ik zelf willen maken van Fimo maar toen ik deze knopen zag bij Catootje was ik verkocht. Vind ze zo leuk. Alleen jammer dat de knopen niet allemaal hetzelfde zijn. Bij de een staan de bloemen onder de gaatje en bij de ander erboven. Gelukkig had ik er vier te veel besteld, dus kon ik toch de knopen ongeveer hetzelfde er op naaien.
 
 
De knoopsgaten heb ik met de hand, met een festonsteek genaaid.
 
 
 
 

5 opmerkingen:

  1. Ik ben helemaal verliefd op de jas. Wat is hij schitterend geworden. Deze zul je met heel veel plezier dragen en veel complimentjes over krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi Inge ben ook met deze jas bezig hangt al 4 jaar lang op de paspop ik moet alleen de hals achter nog dichtnaaien en een bandje erop zetten en een knoop erop naaien
    nu ik jouw jas zie krijg ik toch zin om hem af te maken want het is een erg leuk model en hij staat je leuk

    BeantwoordenVerwijderen