woensdag 13 april 2016

Gezonde kapsalon

Op de Facebook pagina van Paula Slootjes van EGA Nederland vond ik dit heerlijke recept. Echt voor herhaling vatbaar. Wat ontzettend lekker!!!!

Nodig per persoon:
100 gram tot patat gesneden aardappel
een flinke hand vol ijsbergsla
135 gram kipfilet
25 gram mayonaise
25 gram yoghurt
ongeveer een halve paprika
bieslook
knoflook

In de oven gaar je 100 gram tot patat gesneden aardappel (ik gaar voor).

Je snijdt per persoon 135 gram kipfilet in stukjes. Je kruidt dit vlees met shoarma-kruiden. Je snijdt een paprika (beetje afhankelijk van hoeveel van je eigen smaak). in reepjes.
Je bakt de kipfilet en paprika in een pan op een bakvelletje (wordt veel gebruikt bij de EGA) of je spuit de pan heel licht in met bakspray.

Ondertussen maak je een sausje van 25 gram mayonaise en 25 gram yoghurt per persoon met knoflook en bieslook.

Als alles klaar is maak je laagje op een bord of in een schaal.
Een laag patat, een laag vlees, een laag sla en dan de saus er over heen.

Echt overheerlijk!!! We hebben gesmuld.


zondag 10 april 2016

Sushi

Zondag - genietdag! Nog nooit sushi gemaakt omdat ik zelf geen sushi lust(te). Vandaag dus wel. Opgezocht op internet hoe het moet, van de week spullen gekocht bij Appie (veel te veel, dus binnenkort moeten we nog een keer :-))) en nu dus gemaakt. Maar 1 soort maar wel met drie verschillende vullingen. Zo'n rol als je hier ziet heet een futomaki. Een keer met zalm en komkommer, 1 keer met tonijn en avocado en 1 keer met rivierkreeft en mango.
Helaas niet zulke goede foto's maar daar kwam ik pas achter toen de sushi al op was.