zondag 2 oktober 2016

Naanbrood - plaatbrood

Dit is echt mijn favoriete brood!!! Zo ontzettend lekker in combinatie met zo ongeveer alles wat je kan bedenken. Vandaag maakte ik er goulash bij. Vaak eten we het ook bij curry, maar kan ook bij reepjes vlees met saus. etc. etc.

Het grote voordeel is, dat je bijna niets nodig hebt!!!

Voor drie behoorlijke broodjes voor bij de maaltijd:
2 theelepels bakpoeder
200 gram speltbloem (of een ander bloem als dat je voorkeur heeft)
150 gram volle yoghurt

Van deze drie dingen maak ik een deeg. Lekker kneden en vervolgens half uurtje laten staan. Dan laat het zich makkelijker uitrollen.
Ik verdeel het in drie├źn en rol het vervolgens uit.

Daarna strooi ik kruiden over de bovenkant van het brood. Ik gebruik dan dezelfde kruiden als die ik in het eten heb gebruikt. Vandaag dus peper, zout en picadillo. Na het strooien over het brood, er even op drukken, dan blijft het goed plakken.

Ik heb een grillpan, maar het kan ook op een grill-plaat. Soms gebruik ik een beetje vet. Vandaag toevallig kokosolie, maar heel weinig!

Ik maak ze ook wel eens van te voren en dan kan je ze heel goed opwarmen in een broodrooster of tosti-ijzer.

Eet smakelijk!!!


3 opmerkingen:

  1. Wat lekker lijkt dit me Inge!! Maar hoe lang bak je ze op de grillplaat??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik bak ze altijd net zo lang tot ze er uit zien als op de foto. Daar zit niet echt een tijd aan vast.

      Verwijderen
  2. Ga ze ook eens uitproberen als we weer thuis zijn
    Hoewel we zitten nu in een vakantiehuisje met alle moderne keukenmachines en ovens dus ........

    BeantwoordenVerwijderen