vrijdag 17 maart 2017

Jurken en een tasje

Ik heb deze week drie jurken genaaid en een tasje.

Deze had ik als eerste af. Het patroon heet Vlieland en is van Schnitreiff. Ik heb een stofje in de kast liggen waar ik helemaal verliefd op ben en daar wil ik dit patroon graag van maken. Wilde alleen eerst zeker weken dat de jurk goed bij me zit. Daarom van een goedkoop lapje deze jurk gemaakt. Eind deze maand ga ik op Naaikamp en dan komt de variant in het lievelingsstofje.
Ik maakte de jurk al eerder maar toen zat ik nog al te tobben met de lengte. Nu is dat beter gelukt. Ik maakte de jurk ook nog eens 2 maten kleiner. Dat is natuurlijk altijd leuk.


Afgelopen dinsdag maakte ik de jurk Ditte af. Een jurk met behoorlijk wat details uit de La Maison Victor. Ik vond het een leuk patroon om te maken. Ik heb de jurk 10 cm verlengd, maar had hem eerlijk gezegd nog net een fractie langer willen hebben. De stof is een katoenen stretch stof en zit erg prettig. Ik geloof alleen niet dat ik hem nog een keer ga maken. Vind hem wel leuk, maar geen topper.De derde jurk maakte ik gisteren. Wat een rot patroon is het toch altijd. Wel vijf keer dingen moeten veranderen. Ik maakt deze jurk al een paar keer maar toen woog ik wat meer, dus moest nu met alle veranderingen opnieuw beginnen. Uiteindelijk wel gelukt, maar niet met veel plezier :-). De jurk is nu af en het patroon aangepast, dus ik hoop dat de volgende beter gaat.
Ik maakte gisteren ook nog een tasje. Altijd zo leuk om te doen.
Patroon en uitleg is hier te vinden.3 opmerkingen:

 1. Wat een productie en wat moet het je een goed gevoel geven dat je een patroon twee maten kleiner kunt gebruiken! Applaus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie productie en handig om te patronen zo klaar te maken voor productie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke jurken heb je gemaakt. Vooral nummer 1 lijkt me fijn om te dragen.

  Fijn weekend.

  Groetjes Thea♥

  Crea by Thea

  BeantwoordenVerwijderen