dinsdag 22 mei 2018

Er loopt een streepje door!

Al een tijdje stond een donkerblauwe top op het verlanglijstje. Ik heb een rokje waar je eigenlijk geen andere kleur bij kan dragen, dus een blauw lapje, een leuk patroon en een shirt. Maar ja, alleen een shirt is ook maar alleen een shirt. Al heb ik al een rokje, er kan altijd weer een rokje bij.

Als patroon nam ik de Violet Rose van Ottobre. Erg leuk patroon met mooie halslijn. Nu afgewerkt met een jersey biasband. Oprecht: Wat een rotspul!!!! Ik vind het resultaat altijd mooi, maar dat werken er mee. Dat is echt niet grappig. Maar goed, het zit er weer op.

Als rok, nam ik mijn eigen patroon van de 1-uur rok; een rok, in 1 uur. Ik heb het patroon gewoon recht naar beneden toe verlengd. Hier leg ik uit hoe ik de rok heb getekend.

Van de donkerblauwe tricot weet ik niet meer waar ik hem heb gekocht. Lag al lang in de kast in de veronderstelling dat het een restje was. De streepjes kocht ik voor 2,50 euro de meter op de markt in Oud-Beijerland.

Wat is donkerblauw toch altijd leuk met wit en rood!

Een tekening van de Violet Rose:

Hier nog even met het rokje waar ik het shirt ook bij wil dragen.


Even een detailfoto.


1 opmerking:

  1. Hoi Inge, de Violet Rose.....waar is dat patroon van/ waar staat zij in? Ik vind het een leuk schirt. Vriendelijke groet Menna

    BeantwoordenVerwijderen