dinsdag 29 mei 2018

Tutorial a-lijn rok

Van de week een rokje geknipt. Vandaag genaaid.

Ik ben uit gegaan van mijn eigen getekende 1-uursrokje. Hier leg ik uit hoe je dit rokje tekent. Echt, super simpel. Iedereen met een centimeter, een potlood, lineaal en een stuk papier kan dit binnen 15 minuten dan begint het grote variƫren. Op mijn blog zie je diverse varianten.

Nu wilde ik een a-lijnrokje. Ik begon met mijn standaard patroon als uitgangspunt.


Dit patroon dubbel gevouwen en gaan tekenen. Om een a-lijnrokje mooi te laten vallen, maak je de vormen iets ronder. Ik heb hier mijn tailleband niet aangetekend, uiteindelijk wel aangeknipt zoals hierboven. Ik heb gekeken op welke lijn mijn heupwijdte het breedst is en daar de naad gemaakt voor boven- en onderstuk. Deze naad moet ook rond lopen. Hoe rond? Nou ja, zo iets als hieronder :-). Geen exacte wetenschap. Boven- en onderstuk moeten natuurlijk wel aansluiten. Vervolgens de zijnaad laten uitlopen zover als mij leuk leek en de onderrand heb ik wat ronder gemaakt. Dat staat net iets mooier. Echt een klusje van 5 minuten.


Het knippen en naaien duurde iets langer, maar uiteindelijk ben je binnen het uur klaar met naaien.

Eigenlijk wilde ik combineren met een wit t-shirt met een groene applicatie, maar helaas dat shirt heb ik nog niet. Daarom vanmiddag met mijn rode shirt wat ik al eerder maakte (2016) maar nooit blogde omdat ik hem in 2014 exact hetzelfde ook al maakte. Helaas kreeg ik op dat shirt een vlek die er niet meer uit ging.

Nu dus mijn setjes. Mijn rokje valt lekker soepel, zit fijn. Zo ga ik er nog meer maken!
1 opmerking: