woensdag 6 januari 2016

Naaimachine en LMV

Kijk, dat ik geen stof koop voorlopig wil niet zeggen dat ik niets kan kopen :-).

Vandaag kocht ik een Pfaff en een LMV.

De Pfaff kocht ik zodat ik toch een reserve machine heb maar ook omdat dit soort machines echte werkpaarden zijn die ook leer kunnen naaien. Althans, dat is wel de bedoeling. Ik wil namelijk een leren tas naaien. Op het Stoffenspektakel staat altijd iemand met leer en als het spektakel in Ahoy is wil ik daar dus graag het leer halen.

Daarnaast kocht ik de LMV. Een heerlijk blad om te lezen en er staan ook nog patronen in. Weet zeker dat ik er iets uit ga maken. Zag toevallig al een jasje waar ik stof voor heb liggen en een blouse waar ik ook stof voor heb liggen.
Jammer genoeg staat er dit keer geen patroonoverzicht in de LMV dus heb ik die maar zelf gemaakt. Komt altijd van pas.4 opmerkingen:

 1. Veel succes met je machine. Ik heb ook een oude als reserve. Ik gebruik die vaak als is spijkerbroeken maak, dan naai ik die op de oude machine en de siersteken op mijn gewone Pfaff, ideal , geen gedoe met draden wisselen. Ik heb die LMV ook gekocht, meer om iets te lezen in de auto maar nu heb ik de Kyoto jurk bijna klaar. Die ene blousje vind ik ook heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn zo'n werkpaardje erbij, ik heb er ook eentje staan. Maar doordat deze zo zwaar is pak ik hem er niet zo snel bij. Ik hoop ooit een een vaste plek ervoor. Wat fijn dat overzicht van LVM. Ik wil de Kyoto jurk graag maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben een nieuwe bank gekocht en ik heb nu de wereld aan mooi zwart leer van de oude bank :-) Wil ook een tas maken, net naar mijn wensen! Die is echt niet te koop helaas, heb al zoveel tassen geprobeerd en niet goed bevonden. Ik heb nu 4 dagen vrij, geen afspraken en hoop ook eindelijk weer eens achter de naaimachine te kunnen ... je blogs inspireren behoorlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen