woensdag 17 februari 2016

Boerenkoolstamppot met feta

Vandaag deze stamppot gegeten. Was echt erg lekker. Van mij mag er wel iets minder mosterd in en iets meer feta want die was bijna niet terug te vinden. In plaats van hazelnoten heb ik pijnboompitten gebruikt.
Het is een recept van Albert Heijn.

  IngrediĆ«nten.   
  • 800 g iets kruimige aardappelen
  • 500 g gesneden boerenkool   
  • 4 el olijfolie 
  • 4 rode uien (in partjes)  
  • 2 el grove mosterd
  • 75 g feta (verkruimeld)
  • 3 el hazelnoten (grofgehakt)

Bereiding
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot ze zacht zijn.

Giet de aardappelen en boerenkool af en vang 1 kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de hazelnoten. 

1 opmerking: