vrijdag 18 november 2016

Speculaascake

Van de week al voor de tweede keer gebakken, speculaascake! Het originele recept is van de site Uit Pauline's keuken. Ik heb enkel een paar dingen veranderd.

Benodigdheden:
100 gr verse dadels
4 eieren
paar druppels Stevia
150 gr amandelmeel
25 gram gesmolten kokosolie
2,5 tl speculaaskruiden
2 tl bakpoeder
Handje amandelen of amandelschaafsel
Snuf zout
1 banaan
Je verwarmt de oven voor op 160 graden, hete lucht. 
Je doet de dadels, eieren, kokosolie, banaan en stevia in een kom en pureer dit. Ik doe dit zelf met de blender, maar kan natuurlijk ook met de keukenmachine, staafmixer of wat je verder nog kan verzinnen.
Dan doe ik er het amandelmeel, speculaaskruiden en bakpoeder bij. Dat spatel ik er doorheen.
Vervolgens mag het geheel in een ingevette bakvorm. Tegenwoordig doe ik vaak bakpapier in de bakvorm. Gaat zo lekker makkelijk met er uit halen.......
Ik strooi amandelschaafsel over de cake en druk het een beetje in de cake.
Ik bak de cake 35 minuten.


5 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit Inge. Ik Amandelmeel overal te koop?
    Groet Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, hoor, ook bij AH bijv. Wel even kijken of je pure amandelmeel koopt. Koopman verkoopt het bijvoorbeeld ook, maar dan zitten er heel veel andere soorten meel doorheen. Lidl en Aldi hebben het ook regelmatig.

      Verwijderen
  2. Ziet er lekker uit. Is wel iets voor dit weekend ;-)

    BeantwoordenVerwijderen