vrijdag 6 januari 2017

Dagje koolhydraatarm

Deze week begonnen met koolhydraatarm eten. Ik viel al 2 maanden niet meer af, misschien al wel langer en was het zat. Mezelf beloofd dat ik maar 12 weken hoef en dat ik er dan gewoon mee mag stoppen als ik wil, maar het past eigenlijk helemaal niet bij mij. Maar goed, je moet wat.

En...... sinds dinsdag 2,2 kg afgevallen. Daar gaat het dan toch om.

De pannenkoekjes zijn gemaakt van Alpro Soya Mild and Creamy (100 ml), 3 eieren en snufje kaneel. Wij vonden ze nog te veel naar eieren smaken.

Volgende keer ander recept.



De kaascrackers zijn echt zo lekker! Dit keer gemaakt van plakjes rookkaas. Je legt 2 plakjes rookkaas naast elkaar op bakpapier. Je legt er ook een velletje bakpapier overheen.

Dat 2 minuten in de magnetron, op de hoogste stand.

Echt, had het nooit gedacht, maar superlekker.

Daar overheen, mayonaise gesmeerd en bovenop een gekookt eitje.


Mijn diner was gehaktballetjes in Stroganoff saus met bloemkoolrijst.

Voor de eerste keer bloemkoolrijst gegeten. Was echt lekker. Ik dacht dat het heel bloemkoolachtig zou smaken maar dat is niet waar. Het smaakt gewoon goed.

Dit is het recept voor de balletjes en saus. Het komt oorspronkelijk van de site Keukenliefde, maar ik heb er het een en ander aan verbouwd.

Voor de gehaktballetje
600 gram half om half gehakt
2 el mosterd
1 el paprikapoeder
1 ei
Bosje platte peterselie, fijngehakt

Voor de Stroganoffsaus
2 paprika’s in reepjes gesneden, 3 kan ook heel goed
400 g champignons, in plakjes gesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
1 el paprikapoeder
70 g tomatenpuree (klein blikje), eigenlijk mag dit niet in een Koolhydraatarm recept omdat de waarde van koolhydraten boven de 5 is. Nu is die tomatenpuree geconcentreerd en je verdunt de tomatenpuree in de slagroom en bouillon. Dus heb ik besloten dat het in dit geval kan.
250 ml runderbouillon (of eventueel bouillonblokje)
200 ml slagroom

Je maakt de balletjes van alle ingrediƫnten bij elkaar. Je bakt ze in kokosolie, boter of andere olie. Als ze aan alle kanten aangebakken zijn, haal je de balletjes uit de pan en legt ze even apart.

Bak in hetzelfde vet, de paprikareepjes, champignonplakjes, ui, knoflook en paprikapoeder. Als ze een minuut of 5 aan het bakken zijn doe je de tomatenpuree er bij. Die laat je 1 minuut meebakken. Voeg dan de vloeistoffen een de balletjes toe. Even omhusselen en dan een minuut of 15 laten pruttelen.

De bloemkoolrijst kook je maar 2 minuten.

Eet smakelijk!!!!


1 opmerking:

  1. Lekker hoor, ik kook de bloemkoolrijst niet die doe ik meestal roerbakken vind ik lekkerder dan blijft ie knapperig zeg maar.
    Je strognoff saus ga ik onthouden klinkt lekker.

    BeantwoordenVerwijderen