Wat heb ik er in gestopt?
Per persoon:
2 eieren
1/2 prei in ringen gesneden
1/2 ui in ringen gesneden
1/2 paprika in stukjes gesneden
80 gram chorizo in dobbelsteentjes gesneden
100 gram schijfjes aardappel
50 gram kaas
1 theelepel Al-Andalus (ik gebruik die van Jonnie Boer)
eventueel peper en zout
Voor nog meer vitamines lekker nog wat sla.
Bak de prei, ui, paprika, chorizo en aardappel in olie. Niet helemaal bruin, maar behoorlijk gaar.
Klop de eieren luchtig. Voeg daar de Al Andalus en kaas aan toe.
Laat dit mengsel op een heel laag vuur 5 minuten garen. Keer de koek om. Dit gaat het makkelijkste door een deksel op de koekenpan te leggen en dit geheel in 1 keer om te draaien. Je koek ligt dan op het deksel en laat je zo terug glijden in de pan.
Gaat de koek kapot? Geen probleem. Dan heb je gewoon lekkere stukjes.
Wil je koolhydraatarm eten, vervang de aardappel dan door wortelpeterselie. Helaas is die op het moment niet te krijgen. Daarom vervangen door extra paprika.
Wil je weten wat je nog meer met Al Andalus kan doen? Ik vind het erg lekker in gehaktballetjes, in Paella, in een taco of bijv. in een pastagerecht.
Serveer met lekkere sla!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten